andreeaDespre ce ar vrea cineva să citească atunci când intră pe tomatacuscufita.com pentru prima oară şi-ar fi curios cine scrie aici?

Cum mă cheamă? Se vede şi în header-ul blogului, doar că în 2013 am mai adăugat un nume, aşa că acum mă cheamă Andreea Ursu-Lişteveanu.

Câţi ani am? 32. M-am nascut în ’83, pe 9 octombrie, ceea ce înseamnă că-s Balanţă şi încă una veritabilă. Pune-mă să aleg între două sau mai multe variante doar dacă vrei să mă ţii ocupată o bucată de vreme.

De unde vin şi încotro mă îndrept? Sunt din Timişoara şi până în 2015 am trăit în acelaşi apartament de când aveam 1 an. Din ianuarie 2016, mi-am îndeplinit visul de a trăi într-o capitală europeană și am ales Berlinul. Am vrut să plec din România pentru că nu-mi permit luxul de a mă îmbolnăvi sau de a îmbătrâni aici. Și nu-s vreo martiră să mă sacrific pe altarul altruismului.

Ce pregătire am? Am două diplome cu care deocamdată nu fac nimic. Una de licenţă de la Facultatea de Litere şi una de masterat de la Facultatea de Științe Politice, Filosofie şi Ştiințe ale Comunicării. Poate, poate îmi vor servi la ceva în altă ţară.

Cu ce mă ocup? Cu statul acasă și îngrijitul fetiței mele, Ada, pe care o am de 9 luni. Mă mai ocup și cu făcutul de fuste, cu cititul, cu privitul la seriale, cu scrisul pe blog. Într-o altă viață, adică aia de dinainte de Ada, am fost SEO copywriter la o firma de web design, programare și promovare din Timișoara, unde am avut unul dintre cei mai buni șefi care există și colegi cu care eram pe aceeași lungime de undă. Am lucrat la straightAD timp de 4 ani și ceva.

Ce iubesc? Călătoriile, lectura, filmele, muzica, mai ales sub formă de concerte, animalele (am avut doi câini, am mai rămas cu unul), DIY-ul (am o maşină de cusut şi nu mi-e frică s-o folosesc), limbile străine (în special franceza); ador să ajut oamenii şi mă desprind de bunuri şi de bani cu o deosebită plăcere dacă înseamnă că ele vor aduce un zâmbet pe faţa cuiva.

Ce urăsc? Discriminarea de orice fel, nedreptatea, trădarea şi aşteptarea. Probabil sunt mai multe, dar nu-mi place să mă gândesc la lucruri negative.

De ce Tomata cu scufiţă? Pentru că am multe haine roşii.

Despre ce scriu pe blog? Despre mine. Despre ce văd, ce ascult, ce citesc, ce mi se întâmplă, despre ce mă face să plâng, să râd, despre ce mă revoltă, despre ce mă intrigă, despre ce îmi place, despre ce nu-mi place şi despre orice altceva. De ceva timp, despre Ada și în curând despre viața în Berlin.

Cred că-s suficiente informaţii pentru cine vrea să mă cunoască dintr-o privire, iar poza, deşi nu-i recentă, ci de câțiva ani, e una dintre preferatele mele.