Bilețele cu sarcini – distracție garantată în călătorii

În urma celor două petreceri burlăcești ale căror personaje am fost mai întâi eu, apoi viitorul Sotz, mi-am dat seama că ideea bilețelelor cu sarcini de îndeplinit e excelentă pentru a-ți asigura distracția și a-ți crea amintiri.

Drept pentru care mă gândeam eu cum ar fi dacă înainte să plec în călătorii mi-aș ruga prietenele sau chiar cititorii blogului să-mi dea chestii de îndeplinit. De obicei, când merg undeva, fac acelelași lucruri: mă trezesc de dimineață, iau micul dejun, îmi atârn aparatul la gât și plec să văd orașul. Urc în turnuri, mă plimb pe malurile râurilor, vizitez muzee, fac poze lucrurilor interesante, mă emoționez în fața obiectivelor celebre. Dar despre distracție e de prea puține ori vorba. Avem momente și situații când găsim ceva și râdem minute în șir, chiar și când ne aducem aminte. Dar călătoriile noastre se rezumă doar la vizitat, ocazional întâlnit cu oameni cunoscuți și cam atât. Sunt sigură că totul ar fi mult mai interesant dacă cineva mi-ar da idei sau ar cere de la mine poze și dovezi că am făcut ceva ce în mod normal n-aș face sau nici nu mi-ar trece prin cap să fac. De exemplu, nu prea interacționez cu oamenii când merg undeva. Nu pentru că-s io sălbatică sau că mi-e rușine, ci pentru că nu am ocazia. Acuma nu vă închipuiți că n-am vorbit cu nimeni niciodată, în nici o țară pe care am vizitat-o. Am povestioare amuzante cu vreo 3 vânzători din Paris, cu un șofer de autobuz din Barcelona, dar cam atât îmi vine acuma în minte. Alt exemplu: eu nu-s genul care să facă experimente culinare. Nu-mi plac fructele de mare, peștele de nici un fel și nu sunt prea deschisă la încercat chestii noi, dacă nu cunosc ingredientele. Ar fi interesant dacă cineva mi-ar cere dovada că am mâncat un picior de broască. Bine, puteți spune: „Da’ ce? Nu poți face chestiile astea fără să te pună cineva să le faci?” Ba da, pot, numai că nu le fac. Dar dacă ar fi o provocare, m-aș ambiționa. Pe principiul challenge accepted.

Așa că, înainte de plecarea într-o călătorie, o să cer prietenilor și cititorilor o listă de task-uri, iar când mă întorc, postez pe blog ce-am reușit să îndeplinesc. Deja sunt sigură că vacanțele mele or să fie altfel. 🙂