Cum ar fi să poți schimba ceva?

Unul dintre scopurile mele în viață e să las ceva în urma mea. Să fac ceva destul de notabil încât lumea să-și aducă aminte de mine după ce nu voi mai fi. Vreau ca băiatul sau fata mea să poată spună de nenumărate ori: „asta m-a învățat mami” sau „asta o știu de la maică-mea”. Vreau să fiu un model de urmat, o persoană care îi inspiră pe alții și care să îi motiveze să facă ceva. Vreau să ajut cumva oamenii din jurul meu.

De când am blogul am făcut bine de câte ori am putut. Și dacă asta vă miroase a laudă de sine, da, poate că e și nu-mi pasă dacă cineva mă judecă, pentru că și prin declarația asta tot același lucru vreau să fac: să vă motivez să-mi urmați exemplul. Să faceți fapte bune, să vă mobilizați să îi ajutați pe cei care au nevoie.

Și dacă discursurile motivaționale nu vă sunt de ajuns, atunci poate contra-cost aveți un spor mai mare. Știu în online-ul ăsta o grămadă de cazuri disperate, sute de oameni care încearcă să facă fapte bune scriind despre ele. Chiar adineauri am citit la Denisa despre Georgi și Mino, Bogdana se chinuie de nu știu când cu cazul lui Bibi, Ioana și-a propus să o ajute pe Ioana cea mică, Groparu ze zbate pentru Zolty, Alina și Răzvan au grijă de bătrâni, Cristina și Persoana I organizează Fapte bune împreună pentru copiii din centrele de plasament. După cum vedeți o gramadă de bloggeri vor să facă fapte bune.

Cineva are banii de care au nevoie toți cei care vor să ajute. Acel cineva e Western Union care prin campania World Of Betters va premia 100 de câștigători cu câte 1000 de dolari.
Campania worldofbetters este un concurs internațional, care pleacă de la ideea ca lumea poate fi un loc mai bun, indiferent cât de mic e gestul pe care-l facem în direcția asta.

Românii au și ei acces la acest concurs, cu condiția să-și înscrie ideea pe site-ul worldofbetters. În maxim 100 de cuvinte trebuie explicat cum ați folosi cei 1000 de dolari pentru a vă vedea fapta bună îndeplinită. După ce ați înscris ideea, promovați-o și strângeți voturi. Cât mai multe, cât de multe puteți. Data limită pentru înscriere e 15 decembrie, așa că grăbiți-vă.

Cele mai votate 500 de idei vor fi analizate de un juriu internațional care va selecta cele mai bune 100 de idei și acelea vor fi premiate cu câte 1000 de dolari.

Nu vă lăsați descurajați de faptul că e un concurs internațional, pentru a schimba ceva în bine, merită orice efort. Baftă celor care se vor înscrie.