Fac reclamă, dar nu oricui

Am vrut să creez la un moment dat o pagină în care să pun un fel de disclaimer şi în care să explic mai pe îndelete cum fac eu afaceri cu blogul. Adică să scriu că singurele feluri de publicitate pe care le practic sunt advertorialele si bannerele plătite, să dau preţuri şi să subliniez cu 3 linii că nu fac schimb de linkuri. Da’ am reunţat la idee pentru că într-o perioadă ofertele s-au oprit şi mi se părea, aşa cumva, lăudăros să am o pagină pentru asta. Mai bine se desfăşoară totul în spatele uşilor închise ale mailurilor şi  ale telefoanelor, că e mai sănătos.

Buuuun. Acum primesc o leapşă de la Denisuca, pornită de la Reclame TV, care mă întreabă cui n-aş face reclamă pe blog.

Având în vedere că am refuzat orice oferta de schimb de linkuri cu site-uri de jocuri online şi de poker sau alt fel de site-uri, nu prea ştiu ce-am mai refuzat. Ah, ba da, am refuzat să organizez concursuri din care mie nu îmi ieşea nimic, doar participanţilor. Pentru că unii scapă din vedere că dacă vor să ţină un concurs pe un blog, nu e suficient să dea premii şi atât. Cel care organizează trebuie să primească şi el ceva, că altfel tot reclamă pe gratis se cheamă că e.  Şi am mai refuzat şi afilierile de tot felul, nu de alta, dar îmi e aşa de lene să mă gândesc şi să calculez cum merg treburile, încât mai bine mă las păgubaşă. Plus că ştiu că în cazul afilierilor e destul de tricky şi prefer să nu mă complic.

Să revenim la întrebare. Deci cui n-aş face eu reclamă? Of, chiar e greu să mă gândesc, dacă tot n-am avut nici un exemplu până acum… Păăăi, n-aş pune bannere şi cu siguranţă n-aş scrie articole despre CD-uri cu manele sau ringtonuri de toate felurile. Nici cu jocuri online sau cu poker n-aş pune, ca să clarificăm, că şi natura linkurilor a influenţat decizia mea. Apoi, nu m-aş identifica cu nici o culoare politică. Asta chiar mi s-a propus la un moment dat, dar nu, pe blogul meu nu va apărea în veci pururi un banner electoral. N-aş face reclamă lucrurilor dăunătoare: ţigari, ierburi, diverse dispozitive în care n-am încredere. Uf, chiar e greu să mă gândesc cui n-aş face reclamă. O să completez lista pe parcurs, dacă vor apărea asemenea oferte.

Şi pentru că e leapşă de dat bloggerilor care au avut reclame plătite pe blog, să vedem ce spun Ovi, Dan şi Raluxa.