Sa va bucurati de Paste

Se pare ca acum, de fiecare data cand scriu, o fac pentru a vorbi despre ce nu-mi place sau ce ma enerveaza. Sper totusi sa-mi revin si sa nu devin o revoltata impotriva a tot si a toate.

Nu v-am spus niciodata, poate pentru ca nu aveam motiv, poate pentru ca nu m-am gandit prea mult la asta, dar mie nu-mi plac Pastele. Niciodata nu mi-au placut, poate doar cand eram mica si abia asteptam sa vina Iepurasul… Pastele e o sarbatoare trista, inainte de toate. Reprezinta moartea, tradarea, brutalitatea oamenilor si tot ce e mai rau in ei. Chiar daca Invierea e triumful binelui asupra raului, chiar daca lumina invinge intunericul, pentru a ne bucura de ea, cineva a trebuit sa moara. Si din pacate, printre noi, oamenii nu invie… Craciunul imi place mai mult, atunci chiar exista un motiv de bucurie si totul e mai vesel… Desi stiu ca nici Craciunul care o sa vina n-o sa fie mai vesel decat Pastele asta…

In ultimii 3 ani am facut sarbatorile la Baia Mare, si anul asta ar fi trebuit sa mergem la sat la mine, daca lucrurile n-ar fi luat intorsatura trista pe care au luat-o. Asa ca anul asta merg totusi la sat, dar la altul, nu acolo unde ar fi trebuit sa fiu cu toata familia mea.
Abia astept sa vina ziua de marti sa ma intorc la lucru, sa treaca momentele in care toata lumea zambeste si pare ca e buna, cu sufletul curat si cu inima impacata. Abia astept sa ma cufund in munca, pentru ca doar atunci nu ma mai gandesc decat la ce am de facut…

Si ma asteapta 3 zile de ganduri, de vorbit despre ce s-a intamplat, 3 zile de tristete…
Dar voua va doresc sa va bucurati de Paste asa cum trebuie. Sa mancati bine, sa stati cu familiile voastre, sa va bucurati de ei si sa luati lumina.
Mie, nu-mi urati Paste fericit, pentru ca n-o sa fie nici macar placut.