Întrebări despre scriitori

Credeam că nu mai termin de pus online posturile şi comentariile. Cu posturile a mers uşor, ţac-pac, dar cu comentariile… copy/paste din email pe blog… muncă de chinez bătrân. Tot am avut noroc că n-am răspuns la ele şi nu le-am şters din mail. Pe unele însă le-am pierdut de tot. 🙁 Sper să nu mai am problema asta că deja e a doua oară. Cu ocazia asta va anunţ că nu voi mai răspunde zilnic la comentarii, ci cum apuc sau în week-end. Nu va rămâne nici un comentariul fără răspuns, atât doar că va întârzia. 😀 Asa ca insist  si recomand sa va abonati la comentarii (acolo jos sub casuta textului).

***

Şi acuma, leapşa asta beletristică la care mă tot gândesc de ceva vreme. N-am amânat-o ca să mi-o trimită cineva pe cale oficială şi să nu ii par lui zum o furăcioasă de lepşe, ci aţi văzut şi voi câte s-au bulucit pe capul meu. Respir, inspir şi mă apuc de inventariat:

1. Name the last book by a female author that you’ve read.
Vârsta inocentei de Edith Wharton.

2. Name the last book by an African or African-American author that you’ve read.
O lume se destrăma de Chinua Achebe. De fapt cred că e singurul african pe care l-am citit.

3. Name one from a Latino/a author.
La latino aici cred că intră mai multe naţii. Da’ mă rog… Un veac de singurătate de Gabriel Garcia-Marquez.

4. How about one from an Asian country or Asian-American?
Adevărata viaţă de gheişă de Mineko Iwasaki, asta e ultima citită, dar pentru că nu e scriitoare propriu-zisă, o să îl pun şi pe Junichiro Tanizaki cu Jurnalul unui bătrân nebun.

5. What about a GLBT writer?
Ioi… Oscar Wilde, Rimbaud (da’ asta-i poet), Truman Capote, Virginica Woolf avea şi ea niscai orientări… cred că şi Simone de Beauvoir, din moment de era adepta trioului ce includea un bărbat şi o altă femeie… cam atât cred

6. Why not name an Israeli/Arab/Turk/Persian writer, if you’re feeling lucky?
Israel – Amos Oz – Cutia neagră; Iran – Azar Nafisi şi Kaader Abdolah (da’ el s-a mutat în Olanda, parcă). Turci şi arabi încă n-am citit.

7. Any other “marginalized” authors you’ve read lately?
Hm… nu ştiu cum să răspund la asta, că nu prea ştiu care au fost marginalizaţi. De exemplu aş zice de  Jan Gouillou care a scris Răul, care mi se pare o carte foarte bună şi nu prea o bagă nimeni în seamă.

Mai departe către: Bianca, Andra, fleurdulys şi Jane.