Dau două invitații duble la „De ce eu?”

Am auzit prima dată despre filmul lui Tudor Giurgiu, De ce eu?, în campania electorală de anul trecut. Auzisem cum că l-ar incrimina de ceva pe Ponta sau așa am potrivit eu informația pe baza puținelor informații pe care le scoteam din ce auzeam la radio sau din subiectele articolelor duse în direcția asta. Mi-a stârnit curiozitatea, deși acum, la câteva luni de la acel moment, politica nu mă mai interesează deloc.

Filmul mă interesează pentru că mie mi se pare (e doar o bănuială personală, cultura mea în cinematografia românească nu-i prea vastă) ceva ce nu s-a mai făcut până acum în România. Am dreptate sau bat câmpii? Eu n-am auzit de vreun film, mai mult, de-un thriller, inspirat din fapte reale, care să atace un caz controversat din politica țării noastre, care să investigheze sau să presupună fapte care s-au dorit a fi ascunse, șterse, mușamalizate. Mi se pare o îndrăzneală de bun augur și îmi doresc ca din ce în ce mai mulți regizori, scenografi și oameni de cinema să pună pe peliculă și alte subiecte decât veșnicul comunism și bubele pe care le are poporul ăsta. Nu mă uit la Umbre, dar am auzit că-i destul de cool (pentru un serial românesc, aș adăuga, dar aș prefera să nu adaug asta). Și vreau să văd și să aud de cât mai mult entuziasm pentru filmele și serialele românești – încă n-am încredere în cele de până acuma de la TV, dar asta-i altă discuție.

De ce eu? vine la Timișoara pentru 3 reprezentații speciale, dintre care prima, va fi în compania echipei (regizorul Tudor Giurgiu și 4 actori: Emilian Oprea, Mihai Constantin , Andreea Vasile și Alin Florea), celelalte două fără ei. Așadar, dacă vreți să participați la proiecția de gală, de pe 3 martie – de la ora 19, biletul costă 10 lei, se pot cumpăra de la casieria Filarmonicii Banatului (unde va și rula filmul), zilnic între 10 și 19.

Eu am de dat două invitații duble la proiecția din 4 martie, de la ora 19. Pentru a le câștiga, trebuie doar să-mi lăsați un comentariu în care să vă exprimați dorința de a vedea filmul, iar prin tragere la sorți, random.org va desemna doi câștigători.

Dacă nu câștigați, dar vreți să participați la una din cele 3 proiecții (3, 4, 5 martie), cum am spus mai sus, biletele costă 10 lei și se pot cumpăra de la Filarmonică.