Cine ne strică vacanţele?

Aș fi aproape pregătită să fac un pariu că toți am avut cel puțin o vacanță nereușită sau stricată de cei cu care am ales să mergem. Pe bune, gândiți-vă bine, bine de tot. Începeți chiar și cu taberele din timpul școlii generale și sigur veți găsi un Gică Contra care să strice meciurile.

Eu nu mă întorc chiar în generală, dar nici nu mă duc prea departe. Mă opresc la liceu, la prima vacanţă (una dintre cele mai frumoase, de altfel) la Costinești, unde am fost cu o trupă de prieteni destul de mare. Pe lângă colegele mele de clasă, vară-mea și văru-miu, pe lângă un iubit, un tip care m-ar fi vrut pentru el și colegii lor de clasă, iată-ne pe toți înghesuiți într-o cameră cu 5 paturi. Nu aici au apărut certurile, că ni se părea foarte tare că ne înghesuim toți într-o cămăruță. Nici măcar la duș, când trebuia să stăm la rând. Nici măcar la masă, când trebuia să alegem o terasă. Toate discuțiile apăreau seara când trebuia să alegem o discotecă. Unii voiau în Tineretului, alții la Ring (sper că-mi aduc aminte bine numele), alții voiau să atârne pe la terase până mai târziu, altele voiau ba la concert Direcția 5, ba la Animal X. Deci vă dați seama că timp de 9-10 seri, cu greu ne-am înțeles din prima.

Apoi, după ce vacanțele din timpul școlii s-au terminat, au început concediile. În primul an de când eram cu Sotzu’-pe-atunci-iubit ne-am organizat primul concediu pe forțe proprii, în Austria. E drept că în 4 sau 6, cheltuielile se pot reduce semnificativ, dar în 4 sau 6 și gusturile sunt mai împărțite și pretențiile sunt altele. Am încercat de două ori să mergem cu încă un cuplu în concedii și de fiecare dată am sfârșit prin a face exact același lucru: ne despărțeam, fiecare cuplu o lua pe drumul lui și de văzut, ne vedeam doar seara și dimineața la pensiune.

Am învățat în primul concediu organizat împreună cu alții că nu vreau să impun nimănui orarul meu și cu atât mai puțin vreau să mi se impună ceva sau să mi se strice planurile. S-a întâmplat la Budapesta în 2008, s-a întâmplat la Munchen în 2012, un pic și la Dresda în 2013. Ba nu ajungi la timp unde trebuie să ajungi, ba unii n-au chef și strâmbă din nas, ba alții nu-s la fel de interesați ca tine… Din acest motiv încercăm mereu să mergem singuri unde vrem să mergem. Ne place să vedem orașul pe jos, să-l fotografiem, să ne oprim când avem noi chef, să mâncăm de câte ori și unde ne pică bine, fără a face compromisuri pentru că cei cu care suntem fie n-au bani destui, fie au prea mulți și nu ne permitem noi.

Mă rog, ați înțeles ideea. Nu zic că n-ar fi fain să stai seara la un pahar de vin și să povestești cu prietenii despre ce-ai văzut sau senzațiile pe care le-ai încercat. Numai că noi încă n-am descoperit un cuplu care să fie exact ca noi când vorbim de călătorii. De fapt avem câteva opțiuni pe care nu le-am încercat, dar cine știe când chiar ne facem curaj să facem o propunere.

Tare mi-ar plăcea să-mi povestiți despre experiențele neplăcute pe care le-ați avut în vacanțe din cauza prietenilor sau a familiei.

Și după ce-mi povestiți mie în comentarii, poate v-ar face cu ochiul o excursie în Corfu. Vor intra în competiție toate comentariile lăsate până pe 28 februarie pe toate blogurile participante la campania Christian Tour. M-aș bucura de nu vă puteți închipui dacă marele câștigător va fi ales de pe blogul meu.

Mai mult de atât, dacă intrați pe www.suricescu.ro, puteți câștiga o croazieră în Caraibe:

* * *

Când vine vorba de vacanţă, fiecare dintre noi caută altceva şi are modul propriu de a se bucura de ea. Familia Suricescu, de exemplu, are gusturi dintre cele mai diverse: vrea odihnă, distracţie, aventură şi servicii de cea mai bună calitate, toate într-un singur loc. Christian Tour înţelege cât de important este timpul petrecut împreună cu cei dragi şi, prin conceptul Family Moments, a selectat şi a inclus resorturi şi destinaţii speciale, care îndeplinesc toate exigenţele unei vacanţe în familie sau în grup. Şi tu te poţi bucura de o vacanţă ca cea a familiei Suricescu. Intră pe www.suricescu.ro şi înscrie-te în campanie! Poţi câştiga excursii în diferite destinaţii Christian Tour sau chiar premiul cel mare, o croazieră în Caraibe!