Suspended Coffee la Timișoara

E prima oară când aleg să scriu despre o informație primită pe mail sub formă de comunicat de presă, dar îmi place atât de mult ideea încât vreau să o împart cu toată lumea, care poate altfel nu are de unde să afle.

Am văzut mai demult la știri că unele orașe din România au adoptat un obicei vestic și e printre puținele dăți când asta e un lucru bun și util. Suspended Coffee e un concept, o campanie socială care a apărut în Italia, când Aurelio de Laurentiis  a plătit câte 10 cafele după fiecare victorie a echipei de fotbal din Napoli, al cărei președinte era. Se spune că tradiția de a oferi anonim o cafea unui necunoscut e veche de peste 100 de ani. A fost abandonată în timpul războiului și reluată odată cu gestul lui de Laurentiis. În momentul de față, Suspended coffee (sau „cafea în așteptare”) este prezentă în cafenelele din toată lumea.

Dar ce este Suspended Coffee? E un act de caritate, o dovadă de bunătate și o metodă de a crește veniturile unei cafenele. 🙂 Dar eu prefer primele două definiții. În Timișoara, la cafenelele D’Arc (cea de pe malul Begăi și cea din Piața Unirii), Zai Apres Cafe, Papillon și Cafe Corso (Iulius Mall) când veți cumpăra o cafea aveți posibilitatea de a mai cumpăra încă una pentru o persoană nevoiașă. Campania a fost adusă înTimișoara de  24FUN Timișoara și Arad și nu pot decât să-i felicit.

Nu prea ies eu în oraș atât de des pe cât mi-aș dori, da’ măcar o dată vara asta tot mă deplasez până la una dintre cafenelele astea pentru o Suspended Coffee.