Alfabetul blogurilor

Mi-ar fi plăcut să pun tag-ul „leapșă” pe toate posturile de genul ăsta, că poate așa îmi aduceam și eu aminte când am făcut una ultima dată. Nu, nu-s dintre acei bloggeri cărora li se pare că dacă încă te mai joci pe blog și răspunzi la tot felul de provocări involezi cumva. Pur și simplu fie n-am avut timp să le iau pe îndelete și să le acord atenție și timp de gândire, fie am uitat de cele din draft-uri, fie nu mi-a mai pasat nimeni nici o leapșă care să-mi placă sau care să ma pună la treabă. Și acuma că mă gândesc, unele dintre prosturile mele preferate sunt lepșe la care am răspuns cu drag.

Dar, vorba lungă, sărăcia omului. Leapșa pe care o fac azi e venită de la Bianca și cere niște recomandări de bloguri, acele bloguri care-mi sunt mie cele mai dragi, în funcție de numele meu (fie el Tomata cu scufita, fie Andreea Ursu). Doar că blogurile alea deja le aveți în blogroll, le-ați mai întâlnit în diverse articole în care vi le recomandam, așa că mă abat puțin de la cerință și o schimb din două motive: 1. Pentru a promova și alte bloguri care merită citite si 2. Pentru că numele meu, fie el „de scenă”, fie cel adevărat, m-au pus în dificultate, aleg să vă recomand bloguri în funcție de tot alfabetul.

A – Ambasadoarea – atât de mult îmi place cum scrie despre micuța ei Iris și despre cum e să fii mamă, încât nu pot să nu vi-o recomand.
B – Boghi – umor, ironie fină, pamflet, posturi scurte, citiți-l.
C – Cristina Mocanu – scrie despre ea, despre job, despre chestii interesante
D – Deme – aș vrea să am mai mult timp s-o citesc, că tare-mi place stilul ei.
E – cu părere de rău, dar la E n-am pe cine să recomand
F – Fascination Street – o fi în blogroll, da’ Roxa când scrie, apăi rânzi. Cu lacrimi. Nu tot timpul e veselă, da’ când e, sunt și eu.
G – Gogu Kaizer – scrie rar, da’ și el când scrie… ți-e mai mare dragul
H – Hoinaru – nu-s în targetul subiectelor de marketing, da’ îmi place că-i succint și cuprinzător
I – I Rule – Rox mi se pare mereu tristă, da’ are un stil tare poetic și cumva tragic. Un fel de durere de care mi-e dor. Sper să fie doar literatură…
J – Jocul Orb – articolele Oliviei sunt foarte documentate și din cele mai serioase domenii
K – Kadia – ah, ea călătorește și eu aflu chestii noi. Bine, nu numai de-asta merită s-o citiți.
L – Ligia Adam – dă o grămadă de recomandări de link-uri iar seriile de joi sunt mișto de tot. Â, și să citiți despre cum e viața fără smartphone.
M – Maison de Canelle – tare-mi place cum scrie Diana. Și subiecte, și povești și stil.
N – nope, n-am pe nimeni.
O – O Oană – un alt blog pe care îmi pare rău că n-ajung să-l citesc zilnic, dar în fiecare weekend când dau peste articolele ei, le citesc cu drag
P – Pietricel – faptul că lucrează la RFI îi oferă ocazia de a fi conectată la lume altfel. Prin intermediul știrilor, de orice fel, articolele ei mă informează puțin altfel despre anumite lucruri.
R – Runia – jurnalul unei studente la medicină – de râs.
S – Silvia – era o vreme în care eram comentatoare constantă pe blogul ei. Acum, deși o citesc (mai rar, e drept, că n-am timp), prefer să-i savurez cuvintele și să rămân în umbră.
T – din nou… nimic
U – pas
V – Vulpitza – și-acum îmi pare rău că nu i-am citit blogul la timp pentru a afla de un spectacol pe care îmi doresc enorm să-l văd și tare mi-e că am ratat momentul. De-asta ar trebui să o citesc mai des.
Z – nada de nada

Așadar, dacă vreți să faceți leapșa fie alfabetic, fie în funcție de numele vostru, eu vă provoc pe toți cei nominalizați mai sus 😛