Un regret atat de mic

Dacă ieri am început săptămâna plângându-mi de milă, o să continui în același registru, însă n-o să mă mai refer la lucruri care nu depind de mine, ci de ceea ce aș fi putut face și n-am făcut.

Pusesem linkul Prințesei în drafturi și uitasem că nu e o leapșă. Îl pusesem acolo cu gândul de a enumera și eu regretele vieții mele. La momentul tragerii liniei și al retrospectivei finale… crezând că nu voi putea cânta alături de Edith Piaf Je ne regrette rien. Însă când m-am așternut pe scris, am realizat că e doar un lucru pe care-l regret și care nu se mai poate întâmpla acum. Adică s-ar putea, însă farmecul n-ar fi nici pe departe același.

Regret mult, dar foarte mult, că nu am fost în Franța cu Erasmus-ul în timpul facultății. Nici măcar nu m-a interesat, nici măcar nu știu dacă aș fi avut șanse, însa dacă aș putea da timpul înapoi, aș învăta pe rupte și aș face tot ce pot pentru 3 luni de studiu acolo. Am câțiva prieteni care au trecut prin experiența asta și cu fiecare poveste, regretul meu se întețea.

N-am fost plecată de-acasă mai mult de o lună si-atunci a fost în casa mătușii mele din Germania, adică tot în familie. Aș fi vrut să văd cum e traiul de unul singur atunci când nu prea știi cu ce se mănâncă viața, aș fi vrut să fiu aruncată în vâltoarea ei mai devreme, să nu mă ia prin surprindere și să mă dea complet peste cap anul trecut. E drept că am viețuit singură câte un weekend prelungit, chiar și o săptămână, când ai mei erau la sat sau când mergeam prin vacanțe singură sau cu Iubi. Însă nu e același lucru cu o experiență de câteva luni.

Am crezut că pot face o listă cu lucrurile pe care le regret, însă dacă ar fi să-mi trăiesc viața din nou, poate aș face aceleași alegeri și aș lua aceleași decizii. Poate aș fi puțin mai cuminte și poate aș vorbi mai mult cu părinții mei. Poate aș fi stat mai mult timp singură, fără prieten și m-aș fi bucurat mai mult de adolescență, poate aș fi mers mai mult la munte cu cortul sau poate aș fi economisit bani să o pot face. Poate m-aș fi ținut de dansuri sau poate aș fi făcut un spor. Însă viața mea a fost bună și fără lucrurile astea în ea și ce frumoasă ar fi acuma, dacă aș avea libertatea la care râvnesc atât.