Nominalizarile mele

Vorbeam aseara cu o prietena despre cum vedem noi si cum este vazuta Timisoara din interior sau din exterior. Cert e ca parerile difera, ca strainii n-au cum sa vada urbea la fel ca noi, cei care traim si locuim aici, si nici noua nu ne e chiar usor sa o vedem prin ochi de turisti.
Branding Timisoara este un proiect care incearca sa ne faca, in primul rand pe noi, timisorenii, sa analizam putin simbolurile care fac din capitala Banatului un oras deosebit. Mai in gluma, mai in serios, printr-un poll, Nuzzu a luat in considerare mai multe obiective, evenimente sau persoane si le-a propus ca variante, din dorinta de a gasi elementul cel mai reprezentativ pentru Timisoara. Cel mai simplu mod de a afla raspunsul, in linii mai ample, e sa transformi intrebarea intr-o leapsa. Asa ca, in calitate de cetatean al orasului de pe Bega, nominalizez ca simboluri ale lui urmatoarele:
revolutia din decembrie 1989 – titlul de „Primul oras liber din Romania” imi face, mie cel putin, o cinste emotionanta.
FC Timisoara (desi pentru noi tot timpul vor ramane Poli) – atunci cand imprimi culorile echipei locale pe autobuze si tramvaie, e lesne de inteles cat de puternic e simbolul.
– la gramada, una peste alta sau cum vreti voi asez Catedrala, Opera si Domul din Unirii. Sunt cele mai edificatoare cladiri, cele mai fotografiate, cele mai maiestuoase.
Bineinteles, nu doar acestea sunt componentele ce ii fac renumele Timisoarei. Astea sunt, in opinia mea cele mai reprezentative.
Pentru ca am negociat cu Nuzzu directia in care sa mearga leapsa asta, o trimit inspre 2 timisorence  (get beget sau adoptate) : Did si White Noise, si unei fete de la mare.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge