Prima întâlnire cu baletul

Pentru că mi-am găsit sufletul pereche în ceea ce privește cultura, probabil că o dată pe lună mă voi bucura de unul din spectacolele pe care le are Berlinul de oferit. Sotzu’ nu-i curios de multe dintre poftele mele artistice, așa că împreună cu Nicoleta, una dintre mamele agățate de pe un grup de Facebook, mă voi răsfăța cât de des pot cu câte un spectacol.

Joi a fost prima aventură din ceea ce sperăm amândouă că vă fi un lung șir de ieșiri. A fost și prima noastră întâlnire cu baletul văzut pe scenă, nu la TV. Am văzut trailerul baletului The Great Gatsby pe Facebook într-un Sponsored post și nu mi-a trebuit mult să întreb în stânga și în dreapta cine vrea să vină cu mine. Nu s-a înghesuit nimeni, însă Nicoleta, dacă i se aliniau planetele cu orarul soțului ei, era interesată. I s-au aliniat.

Ăsta-i trailerul, povestea din The Great Gatsby o știți (dacă ați văzut măcar filmul cu Leo).

Am plătit un purcoi de bani pe bilete și tot am stat la cucurigu, lungindu-ne gâturile să vedem mai bine. Ne gândeam că dacă sunt așa scumpe și au o singură reprezentație, musai să fie ceva de capul lui. Abia așteptam, dată fiindu-mi experiența cu The Wyld.

Totuși, am plecat de acolo cu sentimentul că am plătit prea mult pe bilete. Mi-am dat seama că baletul nu-mi oferă trăirile pe care le caut într-un spectacol de dans. Nu știu să-l apreciez la adevărata valoare, prin urmare, noroc că știam despre ce e vorba, că altfel mă plictiseam teribil. Muzică fără cuvinte, scenariu fără vorbe. Dar dacă nu știam cum e la un spectacol de balet, nu știam nici la ce să mă aștept. Not my cup of tea, însă mi-a plăcut. N-am fost pătrunsă de nimic, dar nici nu-mi pare rău că m-am dus. E o experiență și data viitoare, dacă mă mai interesează ceva, voi ști la ce să mă aștept și dacă sunt pregătită. Am înțeles ce vrea de la dans, ce-mi poate face „pielea de găină”. Vreau ritm alert, mișcări rapide, ceva nemaivăzut, vreau bum și poc și trosc, vreau gălăgie mare, vreau să fiu vrăjită de costume, să fiu înduioșată de pasiunea ce-o respiră dansatorii. Desigur, compar mere cu pere pentru că mă gândesc la The Wyld. Nu e același gen de spectacol, dar și ăla era cu dans. Nu mă luați drept reper și nu-mi luați articolul ăsta ca pe o recenzie, o cronică sau o critică. Scriu despre ce mi-a transmis mie, ce mi-a lipsit și cum mi s-a părut. Nu zic nici că n-o să mai merg vreodată la balet, dar nici nu cred că va fi prea curând.

Și pentru că nevoile de care vorbeam mai sus îmi vor fi la un moment dat satisfăcute, abia aștept să văd The One (cu costume de Jean-Paul Gaultier).

sursa foto