Salată (de) boeuf făcută rapid

Salata-de-boeuf_h414Eu nu cunosc pe nimeni căruia să nu-i placă salata (de) boeuf, dar știu câteva persoane care preferă să nu se bucure de ea dacă trebuie să o facă ele.

Dar să știți că există o cale mult mai rapidă de a face salata asta și iese le fel de bună ca și pe calea naturală (adică fierberea tuturor ingredientelor în supă).

Doar că pentru calea rapidă aveți nevoie de două gadget-uri de bucătărie: un steamer și un tocător (?) de legume. Adică de-ăsta.

Ingredientele pe care le pun eu în salata (de) boeuf sunt: cartofi, morcovi, păstârnac, patrunjel (rădăcină), țelină, piept de pui (ăsta-i boeuf-ul meu), măzăre din conservă, castraveți murați și maioneză de casă dintr-un ou.

Curăț cartofii, morcovii, păstarnacul, pătrunjelul și țelina, le tai rondele groase (între 5mm și 1cm) și le pun la steamer pe toate deodată împreună cu carnea de pui. Vreo 40-50 de minute, chiar o oră. Timp în care pun mazărea la scurs și tai castraveții murați tot rondele.

După ce s-au fiert toate legumele le las la răcit. Apoi bag cate două, trei felii în tocător, de unde ies sub formă de cuburi. Procedez la fel și cu castraveții murați, pe care îi pun în alt bol, în care am pus un prosop de hârtie, care să le absoarbă zeama. Toată operațiunea asta nu-mi ia mai mult de 10 minute. Tai pieptul de pui, fac maioneza, le arunc pe toate într-un bol mai mare, le amestec și gata-i salata.

Practic muncesc pentru ea vreo 25 de minute (curățat legume, feliat și dat prin tocător, făcut maioneza și tăiat carnea de pui). Nici nu vreau să-mi aduc aminte cât îmi lua să tai toate astea în bucățele minuscule ca să nu ne înecăm cu ele.

Steamerul îl folosesc și la fierberea cartofilor pentru cartofi franțuzești, evantai sau împrăștiați, sau pentru musaca și cam la orice necesită fierbere. E mai ușor să nu stai tot cu ochii pe oală. Făcătorul de cuburi, cum îi spun eu, la fel, pentru tăierea legumelor pentru ciorbă și cam pentru orice trebuie mărunțit. Aparatele astea, și altele pe care le am, m-au apropiat de bucătărie. Altfel, zău că mă abonam la un serviciu de catering, că nu prea-mi place să stau inutil în bucătărie.

Sper că v-am făcut și vouă munca mai ușoară, dacă nu v-ați gândit la asta până acum.

sursa imagine