Balul de La Castel, a patra oară pentru copiii cu dizabilități

Dacă sunteți din Iași probabil ați auzit deja de Balul de La Castel. Dacă nu, poate acum auziți prima oară. Și eu am auzit tot acuma, de la Alice, care m-a întrebat dacă aș vrea să scriu despre evenimentul acesta caritabil. Scriu, pentru că mi se pare interesant și binevenit. Și extrem de high-class și dedicat exact celor care au posibilitatea de a ajuta copiii cu dizabilități.

Nu sunt din Iași, n-am fost niciodată la Iași, dar îmi doresc tare mult să ajung acolo. N-o să se întâmple asta prea curând, și sigur nu cu ocazia asta. Dar vă mărturisesc că aș vrea să fi putut merge. O dată pentru că n-am fost la nici un bal de genul, a doua oară pentru că ocazia asta s-ar potrivi de minune cu un city break. Poate la anul?

Deci, reiau: dacă sunteți din Iași, poate vă interesează să știți că pe 19 iunie, adică peste aproape două săptămâni, Fundația Bethany organizează cea de-a patra ediție a evenimentului caritabil Balul de La Castel. Despre cât de glam e evenimentul puteți vedea în pozele din albumul de pe Facebook. Despre invitați, vă spun doar că anul ăsta, amfitrionii vor fi Pavel Partoș și Irina Păcurariu. Iar printre cei care vor avea grija ca atomosfera să fie una de bal se numără soprana Felicia Filip, violoncelistul Adrian Naidin și Concertino Band, pe care probabil îi știți de la ediția de anul ăsta a show-ului Românii au talent.

Despre cauză

Balul de La Castel s-a născut din dorința Fundației Bethany de a implica ieșenii într-o situație destul de serioasă și tristă, care prin ajutorul invitaților la această gală elegantă, urma să fie îmbunătățită considerabil. Situația e că în județul Iași nu există servicii specializate pentru copiii cu dizabilități. Sunt vreo 3000, dintre care doar o treime au acces la îngrijire de specialitate și recuperare profesionistă.  În urma primei ediții a Balului s-au strâns bani pentru deschiderea Centrului de recuperare, unde din 2012 sunt tratați 60 de copii. Nu-i un număr mare, dar grație acestui eveniment, acest număr poate crește.

Momentul cel mai important al Balului va fi, desigur, licitația caritabilă în urma căreia cei prezenți pot achiziționa obiecte de artă, dar și obiecte care aparțin unor personalități importante din România. De exemplu, o rachetă de tenis semnată de Simona Halep sau o sticlă de vin semnată de ASR Principesa Margareta a României și ASR Principele Radu al României. Acestor bani se vor adăuga și banii strânși din vânzarea invitațiilor, prețul lor fiind donația celor care își doresc să participe. O invitație dublă costa 500 de lei și poate fi achitată direct organizatorilor sau în acest cont bancar:

RO 17 BACX 0000 0008 0890 6000

Dacă doriți mai multe informații, site-ul oficial și pagina oficială de Facebook abundă. Iar dacă mergeți sau ați fost… m-aș bucura să reveniți cu impresii.