Vinerea neagră? Da!

Și nu mă refer la Black Friday, care-i o bucurie, ci chiar la Vinerea Patimilor care anul ăsta a fost plină ochi de tot felul de ghinioane. Nu numai pentru mine, ci și pentru oamenii din jurul meu. Așezați-vă comod, că am multe de povestit:

Când ziua a început fără ca alarma să sune, ceea ce a dus la întârzierea la Pensiunea Delarci, unde trebuia să-l las pe Ricky, si implicit la întârzierea la lucru, mi-am zis că sigur astea două nu vor fi singurele neplăceri. Și n-au fost. La lucru, mailuri neplăcute (nu adresate mie), care m-au indispus și mi-au dat o senzație de iritare maximă. De dimineață, Iubi îmi povestea că și el a întârziat la lucru pentru că înainte să plece de acasă a rămas cu ușa de la frigider în mână. Inutil să spun că tot ce era în ușa: ouă, gemuri, muștar și alte borcănele, s-au împrăștiat pe jos. Prin urmare, trebuie să ne cumpărăm un frigider nou – chiar aveam nevoie de o cheltuială nouă acuma, că n-avem destule cu nunta. După lucru, pregătindu-ne să plecăm la Baia Mare cu o oră întârziere, am uitat să cumpărăm rovignetă pentru mașina lui Iubi. Ne-am adus aminte pe autostradă, chiar când ne oprea poliția pentru depășirea vitezei. Că de-aia avem autostradă, să circulăm cu 80 sau 100 la oră în funcție de zonă. Noi aveam 141. 😐 Amendă de 670 de lei, jumătate dacă plătim în două zile lucrătoare.Buuun, cu coada între picioare și procesul verbal în dinți, intrăm în Arad să cumpărăm rovignetă de la o benzinărie. Ieșim de-acolo, gata să nu ne mai oprim până la Baia Mare. Nu ne-am oprit decât peste vreo 200m, pentru că așa a decis mașina. N-am mai putut s-o pornim, deci Baia Mare ieșea din schemă în seara aia. Hai înapoi acasă. Cum? Păi noroc că avem un vecin care are o platformă. Noroc că era acasă. Noroc că era disponibil să vină după noi. Noroc că mașina s-a oprit la Arad, nu la Oradea, de exemplu. Noroc că n-am făcut accident la cât de proastă fusese ziua. Am avut totuși și destule noroace. E foarte important ca în orice rău să găsești un bine. Unde mai pui că am avut timp să mă spăl pe cap acasă, nu la viitorii socrii, și m-am mai uitat și la două episoade din Grimm. Bună afacere.

A doua zi am ajuns cu bine la Baia Mare, după ce Hapciu a fost din nou de serviciu. Mă tot întreabă colegii și toți cei cărora le povestesc că mergem cu un Polo în concedii, de ce nu mergem cu Passat-ul lui Iubi. Pentru că e a doua oară când se oprește în drum și refuză să se mai miște de-acolo. În plus, Polo e o mașinuță extraordinară pentru oraș. Găsesc întotdeauna loc de parcare, consumă puțin, mă strecor pe oriunde cu ea. Cu Passat-ul e oleacă mai greu și, pare-se, nesigur.

Voi cum v-ați petrecut Vinerea Neagră?