Filmele de vineri

Weekendul trecut mi-am cam făcut de cap cu filmele, deci am ce scrie acuma 😛 Să purcedem:

The Hunger Games (2012) – 4 ****

Săptămâna asta nu am film de 5 stele, așa că cel mai bun văzut vinerea trecută e The Hunger Games. N-am citit cărțile, nici nu cred că le voi citi (cel puțin nu le-am pus pe lista de lecturi), dar, recunosc că filmul m-a făcut curioasă și abia aștept să văd ce se întâmplă în continuare. Să nu cumva să-mi stricați placerea :)) I-am dat doar 4 stele pentru că nu-mi place ideea de a ucide pentru distracție. Sau pentru a-i distra pe unii. Pur și simplu detest chestiile de genul ăsta, așa că n-am putut trece peste faptul că e doar o carte/un film, povestea nu e adevărată. Asta nu, dar cele cu gladiatori și coridele sunt adevărate și mă calcă pe nervi. Bun. Despre ce-i vorba pentru cei care n-au văzut nici filmul, n-au citit nici cărțile? E vorba despre niște jocuri anuale în care tineri cu vârste între 12 și 18 ani se omoară între ei până rămâne doar unul. Și toată treaba e televizată, un fel de „Românii au talent” sau ceva de genul. Pentru a-și salva sora mult mai mică și mai slabă decât ea, Katniss Everdeen se oferă voluntară să participe la Jocurile Foamei. Toate cele 12 districte din care e format ținutul distopic trebuie să trimită câte 2 „tributuri”, așa că alături de Katniss merge și Peeta Mellark. Înainte de a fi aruncați în luptă, toți cei 24 de tineri sunt pregătiți de antrenori care îi încurajează, le dezvăluie tips & tricks și le dau sfaturi. În film jocă Jennifer Lawrence (de care mie-mi place tare mult) în rolul lui Katniss, Josh Hutcherson, Woody Harrelson, Elizabeth Banks și Lenny Kravitz. Și alții evident.

Gothika (2003) – 4 ****

Am încercat să văd filmul ăsta de vreo 3 ori și cred că de fiecare dată m-am oprit în același punct. Ba adormeam, ba mă apuca frica, ba găseam altceva la care să mă uit. De data asta, din lipsă de somn, m-am uitat până la capăt. Halle Berry e o psihiatră într-un spital de nebuni până ajunge ea însăși pacientă. Posedată de spiritul unei femei care a murit ucisă, își omoară soțul și toată lumea o crede nebună. Posibil că mulți dintre voi să-l fi văzut deja, dar dacă nu… chiar merită. Te ține în priză. Pe lângă Halle Berry  mai joacă și Robert Downey Jr. și tare m-am bucurat să-l văd.

Footloose (2011) – 3 ***

Film cu adolescenți, o readaptare a primului Footloose din 1984 cu Kevin Bacon (pe care nu l-am văzut). După moartea mamei sale, un tânăr vine să locuiască cu unchiul și matușa lui într-un orășel în care există legi împotriva dansului și a multor altor activități specifice adolescenței. Toate legile astea se datorează unui accident în care au murit 5 tineri, printre care și fiul reverendului, care e în consiliul orașului, deci care poate decide ce și cum. Așa cum e de așteptat, tânărul ăsta rebel trebuie să schimbe ceva. Dar mai întâi o amețește de cap pe fata reverendului ș atrage toată suflarea tinerească de partea lui. Îmi plac filmele cu dans și cu muzică și mă foarte bine-dispune melodia asta.

Hansel & Gretel – Witch Hunters (2013) – 3 ***

Văzut cu Anca la cinema, în sala mare, aproape goală. Așa că am putut comenta în voie toată acțiunea. Ne-am dat seama de cine e cine, ce urmează să se întâmple, ba chiar ne-am și speriat la câteva faze. Eu m-am speriat și de colțul gulerului gecii mele și, la rândul ei, Anca s-a speriat de mine. :)) E totuși un film cam de speriat. Mai ales fazele în care Famke Jensen se transformă în vrăjitoare… ui. Sau alea în care zboară mâini, picioare sau bucăți de carne din diverse personaje. Povestea nu e cea obișnuită a Fraților Grimm. Hansel și Gretel ăștia mari sunt vânători și ucigași de vrăjitoare. Deci, în afară de faptul că au mâncat din casa cu turtă dulce și au omorât o Babă Cloanță când erau mici, filmul nu păstrează nimic din poveste. Nu știu de ce, dar îmi plac reinterpretările poveștilor, dovadă că anul trecut am văzut și Scufița Roșie și două filme cu Albă ca Zăpada.

This is 40 (2012) – 2 **

Of, nu-mi place de Paul Rudd deloc. Nici de partenera lui de film al cărei nume în scapă și n-am chef să-l caut acum pe net. în filmul ăsta sunt prea mulți oameni isterici, prea multe reguli protocolare între parteneri, prea multe interziceri într-un cuplu, prea multe legi de-alea tipic americănești. Mă rog, deși Iubi zice că pe alocuri avem și noi faze asemănătoare, nu-s de acord cu ce se întâmplă în filmul ăsta. Nu mi-a plăcut, deși am râs la el de vreo 2-3 ori. Nici să vreau și nu știu ce să vă spun despre acțiune… e prea multă vorbărie.


Până vinerea viitoare… vizionare plăcută. 😉