Rookie Blue sau cum să te îndrăgostești de un serial

Da, știu că trebuia să vă povestesc despre make-up session-ul Organique.
Da, știu că am mai scris despre seriale săptămâna trecută.

Dar dacă nu vă vorbesc AZI despre Rookie Blue e ca și când aș încerca să țin pentru mine bucuria unui nou început de relație. Știți voi, sentimentul ăla de fericire care îți dă ghes să vorbești numai și numai despre EL sau EA, ăla care îți pune un zâmbet tâmp pe față când ești singur pe stradă, ăla care îți pune stăpânire pe gânduri, pe vise, pe fiecare moment când ești treaz.

Așa-i că sună tare mult a îndrăgosteală. Na, asta mi s-a întâmplat mie cu serialul ăsta. Cu un serial, oameni buni…

Am descoperit Rookie Blue în singura dimineață de sâmbătă sau duminică din anul ăsta în care am pornit televizorul din dormitor și am lenevit puțin înainte să scot câinii la plimbare. De obicei, în diminețile libere am răbdare cu orice găsesc la TV. Mă opresc pe canale de muzică, pe Discovery-uri, chiar și la Tele Shopping. Întâmplarea a făcut ca în dimineața aia să mă opresc la DIVA Universal, că mi-au atras atenția actorii din serial. Ok, poate și acțiunea.


Mă tot miram că n-am mai văzut cred că niciodată atâția actori frumoși la un loc. Actrița principală (Missy Peregrym), detectivul – oh, Doamne, super sexy – dar și ceilalți. Și m-am uitat la 3 episoade câte am prins atunci și m-am decis să-l văd de la început pentru că îmi plăcuseră alea 3. Așa că mi-am descărcat primul sezon și m-am uitat la câte un episod în fiecare zi când veneam de la lucru, în timp ce mâncam. Apoi mi-am luat sezonul 2 și s-a dezlănțuit nebunia. Începusem să mă informez puțin despre actori și citindu-le biografiile… am dedus eu că unul dintre personajele preferate (oricum îmi place de toți, dar Sam Swarek e preferatul meu) joacă doar un sezon. Mi-ar fi părut rău de tot pentru că între el și Andy McNally, personajul principal, e o chimie cum numai în Înger sălbatic am mai văzut.


Așa că, dornică să văd dacă Sam moare sau nu, dacă am înțeles eu bine, dacă frântura de episod pe care am prins-o cu altă ocazie pe DIVA confirmă faptul că Ben Bass părăsește serialul, mi-am petecut weekendul cu laptopul în brațe, pe masă, chiar și la baie, să nu cumva să pierd ceva. Și l-am dat gata pe tot, bucuroasă că Sam nu dispare din serial.

Rookie Blue e un fel de Grey’s  Anatomy cu polițiști. E un serial canadian cu niște actori frumoși de tot, dar asta am mai spus. Ce-mi place mie la serialele canadiene (și Being Erica e unul dintre ele) e că nu termină sezoanele în coadă de pește și nu te țin cu sufletul la gură până când începe celălalt sezon. Toate se termină ca și când serialul s-ar termina de tot. Așa că, dacă cumva serialul e anulat, numai bine ești cu inima împăcată că totul e lămurit și la locul lui. Dacă nu se termina cu bine sezonul al doilea… n-aș fi putut dormi bine azi noapte. :))

Evident că vă recomand să vă uitați la Rookie Blue, da’ dacă n-o faceți sau n-o să vă prindă ca pe mine, n-o s-o iau personal. 🙂 Știu că asupra mea a avut un efect nebănuit. Doar cu Grey’s și cu House mi se mai întâmpla la început să nu mă pot sătura și să mă uit la câte 4-5 poate chiar 13 episoade deodată…

Acuma ne putem întoarce la treburile noastre 😀