Aș rezista

… ăsta e răspunsul scurt și rapid la întrebarea Ralucăi: “Ai rezista o zi fără telefon?”

DAR

…nu-mi permit să stau o zi fără telefon. Pentru că am prea multe responsabilități și trebuie să fiu mereu de găsit și trebuie să pot găsi repede pe cineva dacă e nevoie.

Însă dacă întrebarea se referea la folosirea telefonului non stop pentru a verifica statusurlie, comenturile si reply-urile de pe twitter, facebook și blog, oh, păi la întrebarea asta pot să vă dau un clar și răspicat DA.

Numai că DA-ul ăsta se datorează faptului că nu am net pe telefon și nu posed un smartphone sau un iPhone. Și nici nu-mi trebuie pentru că asta ar însemna probabil să stau mereu conectată și să devin și mai exhibiționistă și mai obsedată de mesaje. Nu-i tocmai lucrul pe care mi-l doresc. Așa că nu tweet-ui când sunt departe de laptop, nu pun instant pe facebook pozele făcute pe te miri unde sau la te miri ce. Consider că sunt prezentă pe net suficient de mult și pot rezista fără să fiu mereu la curent cu de toate. Nu suport 4square-ul și nu îi văd rostul. Mi se pare o prostie și total aiurea să știe toată lumea unde sunt și când.

Și că tot suntem aici… nu-mi place că la întâlnirile cu bloggeri sau la evenimente, majoritatea sunt cu nasul în telefoane tweet-uind sau dând pe facebook detalii despre ce aud și văd. Io știu că ăsta e scopul invitațiilor la evenimente și live tweettingul și live facebook-ingul sunt câteodată o cerință, însă mie mi se pare uneori o lipsă de respect pentru cel care vorbește. Adică pe mine m-ar deranja să vorbesc unui public și acesta să stea cu nasul în telefon. Dar, asta e doar părerea mea.

Am io ceva cu statul prea mult pe telefon din cauza unui fost prieten, deci I got my own issues. Drept urmare, nu voi deveni prea curând o împătimită a folosirii telefonului mobil pe post de laptop sau PC. Dacă mai demult mi-ar fi plăcut un Blackberry, asta era doar din cauză că mi-aș fi putut scrie mai ușor posturile în timp ce mergeam pe jos la lucru, chiar atunci când îmi veneau ideile. Acum nu mai e cazul, pentru că merg cu mașina, mintea îmi e prea ocupată cu alte chestii decât cu ce aș putea scrie pe blog, deci nici BB nu-mi mai trebuie.

În schimb, mi-ar plăcea tare mult să am un telefon cu clapetă. 🙂

Asta-i leapșă. Nici nu știu pe cine să întreb, da hai să vedem ce au de spus: Ela, Mălli, Diana, Vali Bosioc, Daimon și Bleau.