Cum calatoresti?

M-am tot gândit la lucrul ăsta de ceva vreme. La cât de diferite sunt motivele şi manierele de a călători ale oamenilor. Citeam pe net tot felul de posturi despre Barcelona, ca na… sa vad ce impresii a mai lăsat şi altora. şi am dat de unele din aceste motive, numai bine să îmi încropesc postul ăsta. 😀

Pentru obiective – am pus categoria asta în frunte pentru că în ea mă încadrez eu de cele mai multe ori când părăsesc oraşul. Când am o destinaţie îmi place să  văd tot ce ţine de ea, îmi fixez itinerarii, fac planuri şi pun picioarele la bătaie pentru că doar aşa mi se pare că poţi cunoaşte un loc. Legat de chestia asta, la mine o excursie sau o vacanţă poate părea că e făcută pe fugă şi văzută doar prin obiectivul aparatului. Că nu are nimic de-a face cu odihna şi cu relaxarea. Mi s-a reproşat la un moment dat chestia asta pentru că nu toţi sunt dispuşi să alerge de la un obiectiv la altul şi că au venit să se relaxeze nu să se obosească mai tare. Aşa o fi, nu contest, dar motto-ul călătoriilor mele este: “Vezi cât mai multe”. Nu sunt adepta întoarcerii în acelaşi loc, pentru că sunt atât de multe locuri pe care vreau să le văd încât nu vreau să pierd vremea văzând aceleaşi destinaţii. şi dacă nu văd tot ce îmi propun mă întorc din vacanţă cu o frustrare, nu cu o amintire plăcută.

Pentru concerte – aş putea practica felul asta de turism cel puţin o dată pe an. 😀 L-aş fi practicat şi acum, pentru Sziget, cel puţin pentru ziua de sâmbătă când au cântat Snow Patrol, dar dacă a trebuit să fiu la nuntă…. altădată. Totuşi sunt :(.

Pentru cumparaturi
– nu pot să îi înţeleg pe oamenii care merg la Milano sau Viena doar să shoppinguiscă şi să se întoarcă acasă fără să îi intereseze altceva. Alţii în schimb, deşi merg în concediu combină cumpărăturile cu vizitarea oraşului, ceea ce e ok, zic eu, pentru că … vezi explicaţiile de la primul punct. 😛

Pentru evenimente – am întâlnit persoane care mi-au spus că nu le place să meargă într-un oraş străin fără un motiv anume. Adică doar la căscat gura pe la clădiri, vizitat muzee sau alte obiective. Merg pentru că fie se petrece un spectacol, fie se întamplă o conferinţă, fie pentru un concert. Nu ştiu dacă aş suporta să fiu într-un oraş la un eveniment şi să nu văd cel puţin cele mai importante chestii.

Pentru cluburi si distracţie – asta mi se pare, în opinia mea îngustă o mare prostie şi dovada supremă de fiţă de Bamboo. Mai bine zis care s-a săturat de Bamboo. Să mergi la Viena doar să îi baţi cluburile, să mergi in San Marco din Veneţia doar să bei o cafea sau la cină în Budapesta, mi se pare… câh. But that it’s just me.

Pentru afaceri – nu mă exprim că nu ştiu cum e. Voiam doar să îl adaug la listă. 😀

Dacă mai ştiţi voi alte motive sau alte feluri de a călători… sunt curioasă. şi sunt curioasă şi de felul pe care îl practicaţi voi.