Perversitatea zace în tine şi în mine şi în ei

Nu stiu cati dintre voi ati auzit de filmul Shortbus, nu stiu cati l-ati vazut, nu stiu catora dintre voi le-ar placea si nu stiu cati stiati ca in Romania a fost interzis. Ca orice lucru nepermis, e tentant. Asa ca duminica, in zi sfanta, am pacatuit vazandu-l. Filmul contine imagini si scene ce sunt putin cam greu de digerat, desi pe mine unele chiar m-au amuzat. Nu are rost sa-l povestesc pentru ca din tot ce am vazut, ma intereseaza o singura idee. Anume aceea ca in intimitatea casei/apartamentului/camerei lui, fiecare se leapada de costumul pe care il afiseaza pentru ceilalti si devine pentru cateva ore el insusi. Acum, fiecare dintre noi stie ce face cand e singur, cum isi petrece timpul si ce ciudatenii il incearca in materie de simtiri sau de pofte. Orice om pe langa care trecem pe strada ne pare un om normal, cu gesturi, gusturi si apucaturi asemanatoare noua, dar nimeni in afara de el nu stie in ce se transforma cand inchide usa locuintei in urma lui. Unora le place sa umble goi prin casa, altora li se pare normal sa manance din aceeasi farfurie cu animalul de casa. Unora le place sa se filmeze in timp ce se masturbeaza sau in timp ce fac sex, altora le plac practicile sado-masochiste, sodomia sau sunt necrofili. Unor barbati le place sa poarte lenjerie de femei, unor femei le place sa urineze din picioare. Si cate si mai cate, dar doar la astea m-am putut gandi. Fiecare dintre noi are un secret pe care il pastreaza numai pentru el si pentru care se simte oarecum vinovat, poate chiar traieste o drama din cauza aceasta, si cei din jur, prieteni, familie, colegi sau simpli trecatori nu au nici cea mai vaga idee.
Ma gandesc la blogurile pe care le-am citit pentru jobul meu si imi dau seama ca toti acei exhibitionisti care se excita publicand poze erotice, pornografice si filmulete cu ei in diverse ipostaze, dar in care nu isi arata chipuirile, sunt perceputi ca oameni normali, care trec drept modele de urmat pentru altii.
Ma gandesc la Mr.Brooks, criminal in serie, ce ucide pentru ca ii provoaca o placere de neinteles, dar care se ascunde sub masca unui influent om de afaceri, respectat si aplaudat de toata lumea.
Ma gandesc la multe alte personaje fictive pe care incerc sa le indepartez de realitate, dar in acelasi timp ma intreb cand trec pe langa oameni razleti in calea mea: „Tu ce secret pervers ascunzi?”