În sfârșit am blogroll-ul dorit

Să tot fie vreo 2 ani de când îi tot fac capul calendar lui Iubi să-mi facă un plugin pentru blogroll-ul meu aflat în pagină separată. Da, cred că vreo 2 ani sunt de când mi-am articulat prima dată dorința. Cum blogroll-ul meu era mai special, când blogspot-ul a lansat varianta cu afișarea ultimelor posturi, imediat am vrut și eu ceva asemănător pentru pagina mea „specială”. N-am găsit nici un plugin care să-mi îndeplinească dorința, așa că soluția stătea tot în degetele lui Iubi. Numai că, asemeni principiului conform căruia croitorul umblă cu pantalonii rupți, la fel și blogul meu a așteptat și-a așteptat. Și eu împreună cu el.

Dar ieri am zis „ho, pân’ aici” și-am luat decizia pe care am tot evitat-o, dar care e cea mai utilă soluție: să readuc blogroll-ul în sidebar. Nu prea voiam să fac asta pentru că nu voiam să-mi încarc homepage-ul cu link-uri, dar mai ales nu voiam să îngreunez încărcarea blogului. Am cântărit asta cu nevoia de a vedea titlurile ultimelor posturi și de a-mi fi mult mai la îndemână să intru pe alte bloguri imediat (fără să intru în Reader sau  pe o altă pagină) și soluția mai puțin estetică a câștigat.

Pentru a putea înghesui toate linkurile din blogroll (la unele am și renunțat), am scăpat de widget-ul cu topul comentatorilor (pentru topul lunar am deja un plugin mult mai util), am mutat categoriile în footer și-am micșorat spațiul dintre bannere (și la unele dintre ele am renunțat). Când spun „am” vreau să spun, desigur, că Iubi „a”. 😀 Eu îmi asum doar meritele pentru idei. Și iaca așa am dobândit ce mi-am dorit de mult timp. Acuma că blogurile sunt literalmente la un click distanță, nu mai am nici o scuză să nu le mai citesc.