Zolty din Bogata

Când am văzut comentariile lui intrate la moderare din cauza linkurilor, am strâmbat un pic din nas. Nu mai vreau să mă lovesc de tristeţea oamenilor, de durerile lor şi de bolile lor. Le am pe ale mele şi pe ale mamei mele, mai nou pe ale câinilor mei… care îmi rup sufletul în două din cauza neputinţei mele în faţa lacrimilor lor. De ce să mă mai încarc sufleteşte şi cu ale altora?

Şi totuşi am intrat pe linkurile respective şi am dat de Zolty. Instinctiv m-am dus din prima la pagina de About, să văd cine este şi ce vrea Zolty. şi după ce am vizionat primul filmuleţ şi am citit primele rânduri, m-am cutremurat. Nici n-am putut să citesc până la final, că aproape mi-au dat lacrimile şi în faţa problemelor acestui om, ale mele sunt chiar infime (şi credeţi-mă că nici ale mele nu-s tocmai de ignorat). Însă eu am ce acest om nu are: putere de muncă şi un trup pe care mă pot baza. El are doar credinţă şi resemnare.

N-am putut termina povestea lui pentru că şi-aşa sunt destul de deprimată, dar am citit în comentarii că cineva îl întreba de ce altceva ar mai avea nevoie în afară de bani, haine şi alimente, iar el a spus: “Orice e bine primit. Haine, alimente, îmbrăcăminte, electrocasnice, etc. Orice. în situaţia în care sunt nu-mi permit să am pretenţii, orice ajutor e bine primit.“ Mi se rupe inima şi îmi pare tare rău că n-am aflat de povestea lui când căutam pe cineva cui să dau hainele tatălui meu de pomană. Chiar dacă hainele lui nu îi erau potrivite lui Zolty, măcar fratele lui ar fi putut să se bucure de ele sau le-ar fi putut modifica pe măsura lui.

Şi ce m-a întristat şi mai tare au fost pozele lui. În special cele de lângă maşini şi motociclete. Acest om nu va cunoaşte niciodată plăcerea de a conduce o maşină…

Vă rog să citiţi povestea lui pe blogul pe care şi l-a făcut pentru a-şi povesti viaţa şi pentru a cere ajutor.
Dacă vreţi să îi trimiteţi un pachet sau bani, o puteţi face aici:

EGYED PETRU ZOLTAN
STR. ATELIERULUI, NR. 50,
LOC. BOGATA, COM. CALARASI,
JUD. CLUJ, COD POŞTAL 407131

cont lei: RO71 RZBR 0000 0600 1001 9118
cont euro: RO33 RZBR 0000 0600 1001 9123

Deschise la RAIFFEISEN BANK sucursala Turda
Raiffeisen BANK (BIC/SWIFT: RZBRROBU )
Titular de cont: EGYED PETRU ZOLTAN

Şi nu uitaţi că vine Crăciunul. 🙂